NOU

Despre frumusete si despre sex

Trec uneori seara prin fata unei sali de fitness si vad mereu oameni tineri care se agita de zor alergind pe benzi sau muncind cu greutati. De ce vor acesti oameni sa fie musculosi, slabi si atragatori? Pentru ce? Ei doresc sa intilneasca un partener care sa-i placa, care sa nu le reziste, care sa cada cu roatele in sus cind ei apar. M-am intrebat de multe ori, de ce in aceste vitrine nu apar oameni trecuti de 40 de ani? Ei nu mai vor sa fie frumosi, sexosi si musculosi? Ce vor ei de fapt? Sa ajunga repede acasa si sa se bage in pat, sunt obositi de viata. Mai trag o berica si gata, vine somnul si vine alta zi...Ce-ar fi, intr-o zi cind trec pe la sala de gimnastica, sa vad oameni de 60-70 de ani care muncesc sa fie atragatori, frumosi? De ce oamenii de aceste virste nu mai vor sa fie frumosi? Ele de-abia isi dau cu un ruj amortit pe buze, ei de-abia fac dusul zilnic...
S-a dus speranta de dragoste, s-au dus hormonii care ne dirijeaza viata si acum, gata, s-a dus cu frumusetea si cu tot ce inseamna ea.
Vorba profesoarei mele de la un curs de psihologie: cel mai tare ma tem de razboi si de hormoni pentru ca nu pot fi controlati.
Nici chiar in America cea modernista nu am vazut, in filme, oameni in virsta la sala de gimnastica. Poate or fi, nu stiu.
Deci, cei care trag de fiare si cei care alearga de zor pe benzile tremurinde de viteza spera la frumusete.
Si cu frumusetea ce fac? O folosesc la sex, nu? Cum nu mai e de interes sexul, gata cu atractivitatea.
Mi-a spus odata o cunostinta: "pai ce interes sa aiba unul sa te plimbe pe tine prin parc? Doar daca vrea sa faca sex si spera ca, ducindu-te unde iti place, obtine asta. "
Asa deci.... Asa se explica atunci mitocaneala de care sufera unii barbati trecuti de virsta sexului, nu mai au interes, gata, pac cu politetea. S-au resemnat ca nu li se mai intimpla si au devenit rai.
Cind imbatrinim ne uritim. Ne cade pielea, facem riduri, burti si altele. Ma consuma mult o intrebare: daca dragostea ar fi prezenta ca la tinerete, atunci frumusetea si eforturile de a o conserva ar reveni? Si daca ar reveni, lumea ar fi mai buna? Am trai cumva mai mult? Ati observat ca unii oameni batrini sunt extrem de rai? De ce asta? Pentru ca nu se mai simt iubiti si frumosi.
Eu am multe fotografii dar cele mai frumoase sunt cele in care eram indragostita.
Cum nu putem apasa pe buton sa vina dragostea la noi, oricite fiare am incerca sa imblinzim la sala sau in viata de zi cu zi, speranta ramine la Dumnezeu sa ne aduca dragostea in viata noastra.
Sa raminem frumosi.

Niciun comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.